זהירות! כך תטענו את הטלפון הסלולרי שלכם כראוי

הסוללה של הטלפון הנייד שלכם מתרוקנת מהר יותר מהרגיל? ייתכן שאתם טוענים אותו באופן שגוי.

 

מכשירים סלולריים אפשרו לנו להיות זמינים וניידים יותר, אבל הם גם מכריחים אותנו לחפש כל הזמן מקום לטעון אותם. אם אתם עומדים במספר כללי טעינה בסיסיים של הסוללה, תוכלו להאריך את חייה למשך מספר שעות נוספות.

 

היזהרו מהתחממות המכשיר

הסוללה שלכם לא אוהבת להיות חמה או קרה מדי, בדיוק כמו הגוף שלנו. טמפרטורה של מעל 35 מעלות או מתחת לאפס עלולה לגרום לסוללת הליתיום בהתקן שלכם להתרוקן במהירות ולקצר את חייה. השארת הטלפון על לוח המחוונים של המכונית ביום קיץ יכולה בקלות לחמם אותו ל-40 מעלות.

 

הישארו בטווח הבינוני

אחד המיתוסים הנפוצים של טעינת הטלפון הסלולרי הוא כי כל טעינה צריכה להיות מאפס עד 100. אתם משתמשים בטלפון הסלולרי שלכם עד שהסוללה מתה, ורק אז טוענים אותה במלואה. למעשה, זהו מיתוס שאולי מתאים לסוללות של לפני עשור. היום, זו אחת הדרכים הבטוחות ביותר להרוס את הסוללה.

 

בלי להיכנס להסברים מסובכים על המבנה של הסוללה, אפשר לומר כי "אורח חיים" בריא של הסוללה הוא להישאר כמה שיותר בגבולות האמצע. טעינה מלאה של הטלפון עד 100% או שימוש בו ב-15% מהסוללה או פחות, עלולים לגרום נזק לסוללה בטווח הארוך. שיטת הטעינה המומלצת היא פשוט לטעון את המכשיר כאשר יש הזדמנות לכך, ולוודא שהיא לא יורדת מתחת ל-15%.

 

האם צריך לטעון את הטלפון הסלולרי שלכם במשך כל הלילה?

אחת השאלות הנפוצות ביותר לגבי טעינת הטלפון הסלולרי היא אם זה בסדר לטעון אותו כל הלילה. הבעיה העיקרית עם טעינת הטלפון הסלולרי שלכם בלילה היא שהסוללה תמשיך להיטען במשך מספר שעות גם לאחר שהיא מגיעה לטעינה מלאה. השארת הסוללה למשך מספר שעות במתח גבוה עלולה לפגוע בה בטווח הארוך ולגרום לה להתרוקן במהירות.

 

מצד שני, רוב הטלפונים מתוכנתים היום להפסיק את הטעינה כאשר הסוללה מתמלאת, כך שלטעון אותם במשך לילה שלם לא יכול להזיק במידה רבה כבעבר. אם אתם יודעים מראש שלא תטענו את הסוללה לפני שתירדמו, תשתמשו בטלפון עד לאחוז הסוללה האחרון, ותטענו אותו למשך הלילה.