עשה זאת בעצמך: טיפוח וניקוי טבעות הנישואין שלכם

כדי לשמור על טבעות הנישואין שלכם בצורה טובה ולמשך שנים, מומלץ שתעבירו אותן ניקוי מקצועי לפחות פעם בחצי שנה. יחד עם זאת, ניקוי בשיטת "עשה זאת בעצמך" יכול גם הוא לשמור על הברק והעמידות של הטבעות היקרות שלכם מבלי שתאלצו להוציא הרבה כסף. אתם לא צריכים כימיקלים או טיפולים יקרים עבור זה. תתפלאו, אבל דווקא מוצרי ניקוי הרגילים שבביתכם יכולים לעשות את העבודה לא פחות טוב.

 

נוזל לשטיפת כלים

אם אתם מבחינים בכך שטבעת הנישואין שלכם זקוקה לקצת ברק, אתם יכולים בקלות למצוא את הפתרון לכך ממש ליד כיור המטבח שלכם. ערבבו 1/4 נוזל עדין לשטיפת כלים עם 3/4 של מים חמים (הקפידו לא להשתמש במים רותחים), והשתמשו במברשת שיניים רכה (מהסוג המשמש תינוקות). שפשפו בזהירות את הטבעת שלכם עם מי התמיסה שהכנתם.

 

לאחר השימוש, יש לשטוף במים חמים ולייבש בעדינות עם מטלית נקייה שאינה מחוספסת. המטרה של הפעולה הזו היא להסיר את השאריות, הלכלוך, השומן הטבעי של העור שהצטבר על הטבעת וכן מוצרי הלחות שאתם מורחים על הידיים באופן יומיומי.

 

סודה לשתיה

סודה לשתייה משמשת כבר זמן רב כתרופה ביתית לצורך הלבנת שיניים ולניקוי מוצרים ביתיים אחרים. אתם יכולים גם להשתמש בה כדי להפוך באופן מיידי את טבעות האירוסין שלכם לנוצצת ומבריקה. הכינו מעין משחה מסודה לשתייה ומים חמים, וודאו שאינה נוזלית מדי. מרחו את המשחה על הטבעת ושפשפו בזהירות, פעולה זו תעניק לה ברק באופן מיידי. תנו לטבעת להישאר ככה רגע לפני שטיפה יסודית. לאחר מכן שטפו וייבשו את הטבעת באמצעות בד עדין מאוד שאינו יכול לשרוט אותה.

 

שטיפת אמוניה

שינויי טמפרטורה וגורמים אחרים יכולים לגרום להכתמת טבעת הנישואין שלכם. שטיפת אמוניה בסיסית יכולה לתקן זאת. אתם יכולים להשתמש במים קרים ואמוניה בכמות שווה. השרו את הטבעת בתמיסה למשך חמש דקות עד חצי שעה (בהתאם למצב הכתם), ולאחר מכן ייבשו את הטבעת באמצעות אוויר יבש, או באמצעות סמרטוט נקי ועדין שאינו יכול לשרוט אותה.

 

ערכת אחסון פשוטה

גרם של פעולת מניעה שווה יותר מקילוגרם של ריפוי, וזה נכון אפילו כשמדובר בתכשיטי חתונה. מומלץ מאוד להוריד את טבעות הנישואין שלכם ולאחסן אותן במקום בטוח לפני שאתם ניגשים לשטוף כלים, להתקלח, לשים קרם לחות על הידיים, לשחות או לעשות כל דבר שיכול להזיק להן במשך הזמן. אם אתם מתכוונים לעזוב את הבית שלכם לתקופה ארוכה, שקלו לשים את התכשיטים בכספת. באשר למטלות היומיום, תוכלו לשמור תיבות מיוחדות במקומות אסטרטגיים בתוך הבית, כמו בארון התרופות, מגירת המטבח, או על מדף במקום אחר שבו אתם יכולים לאחסן את הטבעות במהירות ובבטחה.